Napisz do mnie!

Blog

Zdrowe ciasto rafaello

Zdrowe ciasto rafaello

Znacie smak rafaello? Jakież to jest dobre! Dzisiaj wpadam do Was z przepisem na wersję light – zdrowe ciasto rafaello z kremowym nadzieniem i pysznym kokosowym smakiem

Zdrowe ciasto rafaello

Składniki:
– kasza jaglana 2 woreczki 200g
– Mleczko koko 21%
– Budyń śmietankowy x2
– Mleko uht 1l
– Bezcukrowe wafle tortowe (100g) lub herbatniki
– Ksylitol 4 łyżki
– Wiórki kokosowe 4 łyżki

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy w szklance wody i puszce mleczka koko przez Ok 15 min na niskim ogniu, co chwile mieszając(!). Gdy kasza będzie gotowa, blendujemy całość, a następnie mieszamy z wiórkami kokosowymi.
W garnku obok przygotowujemy budyń, zagotowujemy 1l mleka i dodajemy dwie, (posłodzone (2 łyżki ksylitolu) i rozpuszczone w zimnym mleku) saszetki budyniu, studzimy.
Na blaszkę wykładamy warstwę wafli/herbatników. Przekładamy budyniem i kremem z kaszy jaglanej.
Górę ozdabiamy wiórkami.

Składniki przewidują 20 porcji, jedna z nich ma:
138 kcal 😍
B: 3,5g
T: 5,5g
W: 20,15g

Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud

A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!

Zdrowe ciasto rafaello

Scroll to top