Składniki na tortownicę o średnicy 18cm:
300g twarogu chudego
2 łyżki masła orzechowego
8 herbatników
2 jaja
90g słodzidła (u mnie 70g ksylitolu i 20g erytrytolu)
Opakowanie budyniu waniliowego
Pudding proteinowy o smaku karmelowym
Świeże owoce do dekoracji
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki przekładamy do większej miski i miksujemy na niskich obrotach. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
3. Dół blaszki posypujemy pokruszonymi herbatnikami.
4. Na herbatniki wykładamy masę serową.
5. Pieczemy sernik przez godzinę, aż się zarumieni. Czas pieczenia trzeba kontrolować, każdy piekarnik jest inny 😉
Po godzinie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy ciasto przez kilka minut. Gdy ciasto będzie chłodne, wylewamy na górę pudding proteinowy o smaku karmelu, on ma super konsystencję! Dekorujemy świeżymi owocami. Kroimy na 8 porcji.
Jedna porcja z 8 zawiera:
162 kcal
13g białka
6,5g tłuszczu
17g węglowodanów
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!