Nie uwierzysz jak pyszna i kremowa jest ta zupa z tortellini. Pełna pomidorów, szpinaku, aromatu, do tego odrobina śmietanki. Jeśli tak jak ja również masz ochotę na przytulne, pożywne posiłki, pokochasz ten przepis. Gotuje się ją w nieco ponad 30 minut, dzięki czemu jest łatwa do przygotowania w ciągu zabieganego tygodnia i oczywiście pełna aromatycznych warzyw i ziół. Możesz dopasować ją do swoich potrzeb i użyć bulionu warzywnego lub mięsnego. Śmiało możesz uczynić z niej swoją popisową jesienną zupę.
Składniki:
Przygotowanie:
1. Pokrój cebulę, por, czosnek i seler na drobne części.
2. W garnku rozgrzej oliwę oraz masło. Następnie wrzuć do niego pokrojone warzywa i dopraw je solą, pieprzem oraz chilli. Całość smaż przez około 5-6 minut.
3. Dolej białe wino i dodaj pomidory z puszki, a po chwili dodaj bulion. Następnie gotuj przez 25 minut.
4. Do zupy wrzuć tortellini, śmietankę i całość gotuj przez kolejne 8 minut. Dołóż szpinak na chwilę przed podaniem.
5. Miseczki z zupą ozdabiaj płatkami chilli i parmezanem.
1 porcja dostarcza:
kcal: 403
B: 13g
T: 18g
W: 35g
Wypróbowałeś/łaś mój przepis? Super! Bardzo chciałabym o tym usłyszeć! Zrób zdjęcie, dodaj je na swoje konto lub stories na Instagramie i oznacz @dietaniecud.nj oraz #dietaniecud
A jeśli chcesz poznać więcej pysznych przepisów zapoznaj się z moimi ebookami!